De nieuwe werker: een eeuwenoud fenomeen!

11 november 2013

De nieuwe werker: een eeuwenoud fenomeen!

Groeien betekent ontwikkelen, ontdekken, vernieuwen, uitdaging en vooruitgang. Het is dan ook niet voor niks dat veel mensen willen blijven groeien. Sterker nog: 'als je niet meer wil groeien, doe je jezelf tekort', vinden we. De laatste tijd spreekt men in dat verband wel over het nieuwe werken, de nieuwe professional, de nieuwe werker. In mijn ogen is dit echter niks nieuws. De wens om te blijven groeien heeft niets te maken met nieuwe generaties, noch met leeftijd. Alleen mentaliteit en houding kenmerken een mens die open staat om zich te (blijven) ontwikkelen.

 

Groeiers zijn er in alle leeftijden: van jong en onbevangen tot misschien niet meer zo jong, maar wel door de wol geverfd. Ben jij een groeier en ben je benieuwd hoe je jouw behoefte aan groei kunt blijven voeden? Kijk of je je herkent in de beschrijving hieronder. Dan daag ik je graag uit om eens kennis te maken met de mogelijkheden van Grijp je Ambities: een ontdekkingsreis waarin je op zoek gaat naar handvatten en zin in GROEIEN. Door zijn opzet is Grijp je Ambities ook uitermate geschikt als in-company traject.

 

Altijd op zoek naar groei

Je weet wat je kunt, maar je weet óók dat er méér groei in zit. Een voortdurende ontwikkeling in jouw vakgebied is wat je wil. Je wil vooruit, je streeft ernaar alsmaar beter te worden. Voor jou is dat geen aangeleerd gedrag, maar een natuurlijke houding. Je wordt daartoe gedreven door de liefde en passie voor je vak. Daarom investeer je voortdurend in opleiding en zelfontplooiing, ben je altijd op zoek naar nieuwe inspiratie en uitdagingen die je stimuleren om jouw unieke talenten te vinden en maximaal te benutten én nog verder te ontwikkelen. Zowel vakinhoudelijk als persoonlijk.

Je bent je bewust van jouw waarde en betekenis voor je bedrijf, je organisatie of je gezin. Het vertrekpunt van waaruit je opereert, is altijd je onafhankelijkheid en je gelijkwaardigheid. Van daaruit zoek je de synergie tussen organisatiedoelstellingen en jouw individuele doelen en drijfveren. Uiteindelijk baseer je daarop de ambities die je wilt realiseren en neem je daarvoor ook zelf de verantwoordelijkheid.

 

Eigen verantwoordelijkheid

Je pakt zelf de verantwoordelijkheid en trekt deze naar je toe in het werk en in je leven. Vertrouwen en vrijheid heb je en je vindt het je eigen verantwoordelijkheid om te leren en te groeien. Je bent je ervan bewust dat je je eigen kansen moet creëren en dat jij degene bent die de richting moet bepalen waarin jij je met je werk/leven wilt bewegen. Je dromen realiseren, dat geeft energie.

 

Passie en innerlijke kracht

Je wordt niet alleen door kennis en kunde gedreven, maar evenzeer door energie. Jouw passie en diepere waarden zijn je drive en geven aan wie je bent. Dat is het vertrekpunt als je wilt blijven groeien. Om te versnellen, is het belangrijk dat je ook momenten inbouwt waarop je bewust een pas op de plaats maakt. Neem de rust om te evalueren, om keuzes te maken en durf hierbij je eigen koers te varen.

 

Samenwerken en kennisdelen

Je onderkent als geen ander het belang om kennis te delen, samen te werken en ervaringen uit te wisselen. Dat is de brandstof om te groeien. Je geniet ervan om hiervoor voldoende tijd en initiatief te nemen, voor jezelf, voor anderen en voor de ambitie van je werkgever. Je zoekt bewust naar nieuwe voeding in verrassende ontmoetingen op kantoor, thuis, bij klanten, partners en belanghebbenden. Die ontmoetingen leveren je nieuwe ideeën op of afspraken om te komen tot nieuwe initiatieven.

 

DOEN is de sleutel tot succes

Iedereen heeft ambities. Maar een ambitie hebben, betekent nog niet dat je die ook realiseert. Als je wilt ondernemen, je talenten wilt gebruiken en succes wilt hebben, dan moet je DOEN. Je moet je ambitie bij de lurven grijpen; vol passie je eigen toekomst bepalen. Alleen jijzelf bent hierbij de sleutel tot succes. Ga op verkenning, droom, ontdek en geef vooral richting aan je eigen ontwikkelproces én dat van je bedrijf.

 

Zin in GROEIEN met Grijp je Ambities

Ik daag je graag uit om anders naar jezelf en jouw bedrijf of baan te kijken. Ga actief met je ambitie aan de slag met het traject Grijp je Ambities. Zet je talent in en creëer de juiste omgeving. Het brengt je gegarandeerd nieuwe inzichten, waarmee je jouw richting kunt bepalen. Op deze manier sta jij in je kracht, heb je veel plezier in je werk en (blijvend) zin om te GROEIEN.

 

http://www.grijpjeambities.nl/Bedrijven.html

 

Download hier de flyer Grijp je Ambities voor bedrijven.Terug