Enneagram

Opdracht

Zorg dat deelnemers aan onze coachtrajecten snel inzicht krijgen in zichzelf en bouw een handzaam hulpmiddel (test) waarmee onze coaches het verschil kunnen maken in een persoonlijke gesprek met die deelnemers. Gebruik daarbij de theorie van het enneagram.

De test moet snel inzicht geven en verborgen motivatiepatronen bloot leggen. De uitslag van de test moet de deelnemer handvatten geven om zichzelf en anderen waarmee hij/zij in contact treedt beter te leren begrijpen, met als resultaat dat ze daardoor beter samenwerken. 

Aanpak

Gekozen wordt voor een opzet in fases, waarbij de deelnemer eerst een korte digitale vragenlijst invult. De coach ontvangt daarvan automatisch een afschrift. Daarna volgt een persoonlijke gesprek waarbij coach en deelnemer de ingevulde vragenlijst bespreken.

Bewust wordt geïnvesteerd in de ontwikkeling van passende illustraties, vanuit de overtuiging dat deze het leerproces versterken. Bovendien is daarmee het materiaal ook in te zetten voor een training of lezing. Daarnaast wordt een verdieping voor de coach beschreven.

Opgeleverd is:

  • Digitale vragenlijst
  • Uitgeschreven rapportage met illustraties
  • Training om coaches met Enneagram te laten werken
  • Verdiepingsmodule die coach extra handvatten biedt.

Vorm, illustraties en tekst sluiten aan bij de huisstijl van opdrachtgever en zorgen voor verbinding met de reeds ontwikkelde ondernemerstest.

Resultaat

Het enneagram beschrijft 9 persoonlijkheidstypen. Ieder heeft zijn eigen stijl van waarnemen en informatieverwerking. Ieder ervaart het leven op een andere manier. 'Jouw' type zorgt ervoor dat je reageert zoals je reageert. Als je weet welk type je bent, krijg je ook meteen inzicht in je talenten en valkuilen. Hierdoor sta je meer in je kracht en realiseer je meer samen met anderen.

Uitwerking

Zie referentie: Antoon Sanders

Doe zelf een Enneagramtest

Vraag whitepaper over het Enneagram aan

Lees mijn blog over het Enneagram

Uitwerking


Enneagram


Terug