Mijn naam is Erwin Koele

Eigenaar Sure Secure

Erwin Koele

"Ik leerde Marc kennen in het businessnetwerk Nu Ondernemen", vertelt Erwin (50). "Meteen vanaf de eerste kennismaking intrigeerde hij me. Ik kan niet precies duiden waarom, maar de manier waarop hij zichzelf profileert valt op. Dat zit 'm niet alleen in zijn deskundigheid op het gebied van marketing en ondernemen, maar vooral in zijn werkelijk gemeende betrokkenheid bij het verhaal van de ander. Toen ik enige tijd geleden worstelde met een lastig vraagstuk rond de voortzetting van mijn bedrijf, voelde het dan ook als logisch om Marc te vragen mij daarbij te helpen. Terugkijkend, ben ik nog steeds blij dat ik die samenwerking toen heb opgezocht. Ik had bij aanvang niet durven dromen wat het me allemaal zou opleveren. Het heeft me gesterkt, zekerder gemaakt, inzicht gegeven, rust gebracht, en vooral: weer heel veel energie en zin in de toekomst. In een hectische tijd waarin ik veel beslissingen moest nemen, heeft Marc me geholpen om mijn weg te vinden en de stappen te maken die het beste passen bij mijn bedrijf, bij mij als ondernemer, maar zeker ook bij mij als persoon. Ik was in die periode  onzeker en twijfelde veel. Nu weet ik wat ik wil en heb ik de eerste stappen op weg naar dat doel gerealiseerd. Ook uit mijn omgeving hoor ik: 'Je lijkt een ander mens'.

 

'Wat wil je bereiken?', vroeg Marc mij bij aanvang. Alleen al die vraag heeft veel los gemaakt. Met zijn vragen forceert Marc dat je ook echt met jouw vraagstuk aan de slag gaat. Hij confronteert je en helpt je om je overtuiging te toetsen. Daarbij weet hij feilloos de vinger op de zere plek te leggen, maar hij helpt je ook om uit te vinden hoe je lastige kwesties kunt aanpakken en dus hoe je twijfel of onzekerheid kunt overwinnen. Gevolg: je komt vol energie uit zo'n gesprek. Zóveel energie dat je ook met gemak aan de slag gaat met je voornemens. Je voelt als het ware dat je groeit. Marc neemt ook geen genoegen met minder. Hij bewaakt dat je progressie maakt en mocht je ontwikkeling stagneren, dan zorgt hij ervoor dat je opnieuw focust. Daar is hij heel scherp in.

 

Het traject heeft me vooral geleerd hoe bepalend je persoonlijkheid is voor je ondernemerschap. Je ontkomt er dus niet aan om te werken aan je persoonlijke visie en vaardigheden als je meer wilt bereiken als ondernemer. Dat vergt lef, want het is niet altijd leuk om geconfronteerd te worden met jezelf. Maar uiteindelijk overtreft de opbrengst de investering en heeft het traject een spinoff die veel verder gaat dan alleen je ondernemerschap."

 

Naschrift juni 2014:

Inmiddels heeft Erwin laten weten dat het 'lastige vraagstuk rond de voortzetting van zijn bedrijf' te maken had met de beëindiging van een jarenlange samenwerkingsrelatie en keuze voor oprichting van een eigen bedrijf in de bedrijfshulpverlening. Erwin: "Dat ging gepaard met de nodige twijfels en emoties. Marc heeft me vooral geholpen om inzicht te krijgen in mijn motieven. Maar soms gaf hij me ook praktische handvaten, bijvoorbeeld ter voorbereiding van een gesprek waar ik tegenop zag. Uiteindelijk heeft het allemaal bijgedragen aan een succesvolle koerswijziging en oprichting van Sure-Secure begin dit jaar. Ik heb nog steeds elke dag profijt van Marc zijn adviezen."Terug