Mijn naam is Robert de Vries

Directeur/eigenaar De Vries Fiscalisten

Robert de Vries

Robert nam deel aan de workshop Grijp je Ambities (verzorgd door Marc van Lieshout). Het thema sprak hem wel aan, legt hij uit: "aangezien ik zelf hoge ambities heb." Zijn ogen lichten op als hij vertelt over zijn eigen bedrijf. Hij heeft er grootse plannen mee.

 

De kennismaking in de workshop motiveerde Robert om Marc te vragen hem te coachen. Robert: "Ik ben dan wel een man van de cijfers, maar als ondernemer vind ik het belangrijk om ook naar mijn gevoel te luisteren. Wat wil ik nou écht? Wat voelt goed? Ik ben enkele jaren geleden begonnen met mijn eigen bedrijf en worstelde al een tijdje met de vraag 'hoe nu verder: uitbreiden of niet?' Als je niet oppast, blijft zo'n vraag zeuren. Je verliest je in de waan van de dag: oogkleppen op en maar doorgaan. Zo ben ik al een paar keer van koers veranderd. Dat wil ik niet eeuwig blijven doen. Tijdens de workshop merkte ik dat Marc heel snel weet te focussen. Maar dat hij daarbij ook vooral aandacht blijft besteden aan je gevoel. Dat triggerde mij. Hard werken kan iedereen. De kunst is om daarbij je passie vast te houden, zodat je elke dag met een glimlach naar je werk gaat."

 

"Met een coachingstraject bij Marc wil ik dat gevoel borgen. Het is een soort bewustwording. Wat ik daarbij vooral prettig vind, is dat we niet werken volgens een vastomlijnd plan of naar aanleiding van één concrete vraag. De gesprekken verlopen meer organisch. Ik ervaar het als een zoektocht waarbij Marc me begeleidt. Hij weet steeds feilloos de vinger op de zere plekken te leggen en vraagt net zo lang door tot je als vanzelf bij je diepste motivatie belandt. Zo wijst hij je op dingen waar je je nog niet bewust van bent of misschien ben je je er stiekem wel van bewust, maar doe je nog niks of onvoldoende met die kennis. Dat vind ik een prettige manier van samenwerken. Ik leer van elke ontmoeting. Wat mij betreft blijven we sparren. Als ondernemer ben je immers nooit klaar. Je moet je blijven ontwikkelen."

 

Noot: Robert heeft inmiddels besloten om twee medewerkers in dienst te nemen en is vast van plan om zijn relaties de workshop Grijp je Ambities aan te bieden. Robert: "Dat gun ik ze van harte. De workshop biedt je een verrassende kijk op ondernemen. Op een luchtige manier word je een spiegel voorgehouden. Dat is leuk en altijd leerzaam."Terug