Mijn naam is Vivian Timmers

Engineer Timmers Elektrotechniek B.V.

Vivian Timmers

Vivian Timmers (26) zit nu ruim twee jaar bij 'de zaak', het familiebedrijf waarvan haar vader directeur/eigenaar is. Volgend jaar vieren ze hun zestigjarig jubileum. Ze kwam in contact met Marc van Lieshout door een vraag over acquisitie. Vivian: "Daar had ik als techneut nog weinig kaas van gegeten, dus ik zocht iemand die me daarbij kon helpen. Al meteen bij de eerste kennismaking was me duidelijk dat Marc meer meebrengt dan alleen marketingkennis. Dat triggerde me. Het SuC 6 for you-traject is een mooie kans om eens door te pakken en het grijze imago van de elektro-installateur achter ons te laten." Ook haar vader zag zo'n ontwikkeltraject wel zitten: "Het is minstens voeding voor jou om de frisse wind te blijven die je tot nu toe voor ons bent geweest", zei hij.

 

Inmiddels heeft Vivian de eerste stappen Clarity en Choices van het SuC6 for you-traject grotendeels doorlopen. En dat heeft al heel veel teweeg gebracht binnen én buiten het bedrijf, vertelt ze. "Je houdt namelijk de gehele bedrijfsvoering tegen het licht. Zeker in een familiebedrijf is dat soms best confronterend. Als je iets ter discussie stelt, is het immers al gauw: 'maar we doen het zo al jaren'. Zie dat dan maar eens om te buigen!" Als onderdeel van de stap Clarity organiseerde Vivian een visiebijeenkomst, om samen met medewerkers, klanten en leveranciers een toekomstvisie voor het bedrijf te ontwikkelen. Die vorm van visie ontwikkelen deed veel stof opwaaien, zowel in- als extern. Vivian: "Ongelooflijk hoe positief iedereen reageerde en hoeveel betrokkenheid we daarmee hebben gegenereerd! Dat heeft ons zo'n ontzettende kick gegeven." Nu is ze bezig om die visie te vertalen naar strategie en concrete acties. "Het traject helpt mij om grote stappen te maken met het bedrijf. Daarnaast helpt het me in mijn eigen ontwikkeling: ook mijn persoonlijke vaardigheden komen immers aan de orde. Ik merk dagelijks hoe ik daarvan groei. Ik leer hoe ik goede kanten nog beter kan benutten en minder sterke kan overwinnen. Ik durf nu dingen die ik voorheen niet voor mogelijk had gehouden: ik sta echt mijn 'mannetje' en dat is extra bijzonder in deze wereld van techneuten, waarin ik me vooral omgeven weet door mannen."

 

Maar het gaat niet vanzelf, wil Vivian ook benadrukken: "Je moet er wel iets voor doen. Het gaat immers om grote, bepalende keuzes. Het is soms hard werken en je moet tegen een stootje kunnen. Als je dat aandurft, kun je echt sprongen maken!" Over de persoonlijke begeleiding van Marc zegt ze tenslotte: "Marc is er vooral goed in om je zelfvertrouwen een enorme boost te geven. Ook als je zelf nog twijfelt of onzeker bent: in vijf vragen heeft hij je compleet overgehaald en heb je het gevoel dat je de hele wereld aan kunt. Hij is een echte energie-werker: je krijgt er letterlijk, voelbaar, meer energie van." Terug