Excellent presenteren

Excellent presenteren is iets wat je kunt leren. Stop met vergelijken met anderen en begin nu met het ontdekken van je eigenheid. Er is namelijk niemand op deze aardkloot die jouw verhaal / jouw presentatie beter kan doen dan jij.

Start met je doel en doelgroep

Wie spreek je toe en wat wil je met je presentatie bereiken? Is het nodig dat er een boodschap blijft hangen? Wil je bijvoorbeeld dat je toehoorders in actie komen? Of wil je ze alleen vermaken? En met welke emotie wil je ze raken? Verplaats je in je doelgroep en zorg dat je weet wie je toehoorders zijn.

Download hulpmiddelen:

Hanteer deze tips en ga aan de slag met oefenen. Je mag experimenteren. Gun het jezelfdat je fouten mag maken. Zorg ervoor dat je bij de les blijft en laat je niet door allerlei gedachtes, gevoelens of andere afleiders uit het hier en nu weghalen. Dat is immers ook wat je wilt bereiken tijdens je presentatie: focus op het nu, zodat je het optimale resultaat krijgt van je optreden. Wees je bewust van wat je nodig hebt om het huidige moment te pakken en in je kracht te staan.

Bij het schrijven van dit blog heb ik me laten inspireren door: Verbaal meesterschap, Remco Claassen, Spectrum 2013, ISBN: 9789049103927.

Winkelwagen
Ontdek, leer en groei

Claim hier jouw gratis whitepaper!

Verkrijg hier jouw exclusieve whitepaper over situationeel leiderschap.