Meer winst met Onderhandelen

Na het volgen van een training, zeggen klanten vaker ‘ja’ voor de prijs en voorwaarden die jij wilt. Dat wil ik ook was mijn eerste reactie toen ik Mark Schenkius, trainer en auteur van het boek: “The Other Side of Sales” sprak. Ik ben blij dat ik deze training gevolgd heb en ik heb Mark direct gestrikt om hiervan een online training bij mij aan te bieden.

Onderhandelen doet iedereen

Onderhandelen doe je elke dag en iedereen doet het. Al gaat het maar over waar je naar toe gaat op vakantie of bijvoorbeeld de tv-zender die gekozen gaat worden. Onderhandelen is een communicatieve vaardigheid die je kunt inzetten als je wilt samenwerken of een deal wilt sluiten met klanten, leveranciers, partners of je medewerkers.

Onderhandelen kan op twee manieren

Je kunt keihard onderhandelen, waarbij alles geoorloofd is en alleen het behalen van jouw beste ‘deal’ telt. Dit noemen we even de ‘koude’ methode. Deze manier van onderhandelen kan je gebruiken je als je bijvoorbeeld een auto, huis of keuken gaat kopen.

Of je kunt onderhandelen en gaan voor het behouden van een duurzame relatie, dit noemen we de ‘warme’ methode. Bij de warme methode gaat het tijdens een onderhandeling niet alleen gaat over het afsluiten van een goed contract, maar ook over het bouwen aan een duurzame relatie waarbij samenwerking en vertrouwen centraal staan.

In het figuur zie je de verschillen tussen beide methodes.

Het is belangrijk om beide onderhandelingsmethodes te kunnen gebruiken afhankelijk van de specifieke situatie waar je je in bevindt.

Wil jij ook de vaardigheden om goed te onderhandelen leren, zodat jouw klanten ‘JA’ zeggen voor de prijs en voorwaarden die jij stelt. Schrijf je dan direct in voor de online training: onderhandelen.

Deze blog heb ik geschreven na het lezen van het boek: “the other side of sales” en na het volgen van de training onderhandelen bij Mark Schenkius, een expert en trainer in onderhandelen.

Winkelwagen
Ontdek, leer en groei

Claim hier jouw gratis whitepaper!

Verkrijg hier jouw exclusieve whitepaper over situationeel leiderschap.