Eigen academie

100% ZONNIG kwam bij Marc met de vraag om ze te helpen met het oprichten van een eigen academie. Dit als onderdeel van hun nieuwe trainingscentrum/energieplein, met inspirerende workshops en toegankelijke onlinetrainingen – alles gericht op duurzame energie en het energieneutraal maken van de regio Nijmegen – Wijchen – Uden.

100% ZONNIG is in 2012 opgericht door Marcel Budding. Samen met mede-eigenaar David van Duijnhoven stuurt hij het bedrijf aan. 100% ZONNIG maakt woningen en bedrijven energieneutraal door het leveren, installeren en onderhouden van zonnepanelen, laadpalen, accu-opslag en het adviseren in duurzaam energiemanagement. Dit doen ze met een team van 30 medewerkers.

Sinds april 2023 heeft 100% ZONNIG een nieuw energieneutraal pand betrokken, met daarin een eigen trainingscentrum. Marcel: “We trainen hier onze installateurs en adviseurs in het toepassen van de producten die we verkopen en hebben er de praktijksituaties nagebootst. Tijdens onze workshops en opleidingen staat de toepassing in de praktijk centraal.”

Klaar voor de toekomst
Juist nú is het opleiden van medewerkers cruciaal. Goede vakmensen zijn schaars, reguliere opleidingen sluiten onvoldoende aan bij de praktijk en de ontwikkelingen in de energietransitie gaan razendsnel.

David: “In onze academie leiden we eigen medewerkers op en daarbij maken we gebruik van het onlineleerplatform van Marc. Hierop ontwerpen we gericht trainingen, waarbij de verschillende leervormen elkaar aanvullen en versterken. Het doel is het opleiden van vakmensen, effectief leren en het bevorderen van de betrokkenheid. We hebben zo een mix van vakgerichte opleidingen via leveranciers, door ons zelf ontwikkeld, en opleidingen op gebied van vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling, de zogenoemde soft skills. Zo zorgen we dat we klaar zijn voor de toekomst.”

Resultaten op de werkvloer en gemotiveerde medewerkers
Het zelf opleiden van vakmensen heeft als resultaat dat de prestaties op de werkvloer verbeteren. Daarnaast ervaren medewerkers meer voldoening en zijn ze meer gemotiveerd. En medewerkers die gemotiveerd zijn, nemen zelf de regie in handen en presteren met plezier. Een win-winsituatie dus.

Wil jij ook een eigen academie?
Met een eigen (online)bedrijfsschool of academie zorg je dat je beschikt over het juiste leeraanbod voor je medewerkers. Je leidt ze zelf op tot vakmensen, houdt de kennis in huis en ontwikkelt nieuwe kennis. Heb je interesse om samen vorm en inhoud te geven aan een academie of eigen bedrijfsschool? En hierbij slim gebruik maken van de SLIM-subsidie van € 24.995,-? Bel of mail me, ik help je graag.

Of plan hier je gratis sparsessie!

Winkelwagen
Ontdek, leer en groei

Claim hier jouw gratis whitepaper!

Verkrijg hier jouw exclusieve whitepaper over situationeel leiderschap.