Werk en privé scheiden

Jarno Jacobs Project & Afbouw is het bedrijf van Jarno Jacobs uit Boekel. Bij hem draait het om het mooiere timmerwerk. Hij doet niets liever dan lekker bezig zijn met zijn vak. Voorbeelden daarvan zijn het aftimmeren van een casco woning en het maken van mooie badkamers in onder andere toonzalen.

“Het werk als zelfstandig ondernemer bevalt me prima. Natuurlijk besteed ik ook tijd aan zaken als de boekhouding en offertes maken, maar ik ben het liefst bezig met het datgene waar ik goed ik ben en dat is mooie dingen maken”, vertelt Jarno. Hij streeft niet naar een groot bedrijf, maar wil voor mensen vooral die mooie dingen maken en daar veel plezier in hebben. En dat heeft hij volop.

Via een ondernemer is hij met Marc in contact gekomen. “Marc heeft me als het ware een beetje gereset”, vertelt Jarno. “Ik kon mijn werk moeilijk loslaten. Vooral als er iets niet goed ging, nam ik dat mee naar huis. Dat is niet handig en ook niet fijn, en ik had iemand nodig die me daarmee kon helpen.”

“Marc heeft me op het goede pad gezet. Hij heeft me geholpen om anders naar dingen te kijken. Tijdens de gesprekken met Marc heb ik geleerd op een andere manier te denken. Er was voor mij vaak maar één manier, één weg de juiste, en dat was die van mij. Nu benader ik zaken en de mensen met wie ik werk op een andere manier. Natuurlijk zitten sommige dingen in de aard van het beestje, maar de scherpe kantjes zijn ervan af.

Wat ik geleerd heb? Ik heb de nodige handvatten gekregen om dingen anders te benaderen, anders aan te pakken. Om op een andere, betere manier om te gaan met mensen. Er zijn vele wegen die naar Rome leiden.”

Jarno geeft aan dagelijks profijt te hebben van de sessies met Marc. “Hij heeft me heel goed geholpen en de samenwerking was erg fijn. In het begin moest ik wennen aan Marc en vielen er af en toe de nodige stiltes, die voor mij soms best ongemakkelijk voelden. Ik weet nu dat die stiltes goed waren. Ze dwongen me om over zaken na te denken. Vooral het thuisfront merkt het verschil, vindt me veel relaxter, en da’s toch wel heel erg belangrijk. Ik sluit dan ook niet uit dat ik hem in de toekomst nog eens benader.

Samenwerken met Marc voelt voor jezelf misschien niet altijd even gemakkelijk, maar dat hoeft ook niet. Het heeft wél het gewenste resultaat, en daar gaat het uiteindelijk om!”

Winkelwagen
Ontdek, leer en groei

Claim hier jouw gratis whitepaper!

Verkrijg hier jouw exclusieve whitepaper over situationeel leiderschap.