Plezier in het ondernemen

Mirelle biedt met haar bedrijf ‘2de Spoor‘ re-integratie- en outplacementtrajecten. Met succes: haar bedrijf is in korte tijd enorm gegroeid. Inmiddels is ze ook De Verzuimmakelaar gestart, een arbodienstverlener voor het MKB. Het typeert haar ondernemerslust en enorme passie voor deze kant van de HR-branche. “Ik wil graag de beste zijn in ons vakgebied en zowel werknemers als werkgevers goed van dienst zijn. Klantenrelaties zijn wat mij betreft voor de langere termijn. Daar moet je je bedrijfsvoering dus ook op inrichten. Alles moet kloppen en in orde zijn.”

“Veel ondernemers denken pas aan coaching als ze tegen problemen aanlopen. Jammer, want juist ook in de hectische omstandigheden van groei kan een coach je helpen om de juiste stappen te zetten en vooral: om er plezier in te houden. Die functie vervult Marc voor mij. We spreken elkaar niet vaak, maar de keren dát we bij elkaar zaten, hebben me nog elke keer wat opgeleverd.”

“Ik kan met Marc op een andere manier over mijn ondernemerschap praten. Dan gaat het niet over doelen of cijfers en dergelijke, maar meer over mij als ondernemer. Marc vraagt bijvoorbeeld gericht: ben je nog blij met je bedrijf? Daarover praat je niet zo gauw met anderen. Noch met medewerkers, noch met collega-ondernemers. Maar je hebt het wel nodig om erover na te blijven denken. Met Marc als coach koop je als het ware tijd voor jezelf als ondernemer. Tijd die je echt verder brengt. Dat moet je jezelf als ondernemer gewoon gunnen. “

“Marc is een meester in spiegelen. Dat helpt me om dingen scherp te krijgen. Hij stelt vragen die je aan het denken zetten en hij helpt je om die gedachten te ordenen. Er gebeurt ook iets dat ik moeilijk kan benoemen: iets in de energiesfeer. Ik word er blij van en het brengt me direct in een soort handelmodus. Ik heb na afloop altijd enorm veel energie en ga onmiddellijk met mijn bevindingen aan de slag.”

Winkelwagen
Ontdek, leer en groei

Claim hier jouw gratis whitepaper!

Verkrijg hier jouw exclusieve whitepaper over situationeel leiderschap.