Professionele sparringspartner

Agrarische ondernemers helpen om nog betere ondernemers te worden. Dat is waar Antoon zich voor inzet. Een vaste methode die hij daarbij gebruikt, is het enneagram. Antoon: “Onze versie was toe aan een upgrade. Marc heeft ons daarbij geholpen. Zo bestond de ‘oude’ methode vooral uit woorden: veel schriftelijke info. Marc heeft die woorden vertaald naar heldere kernbegrippen en visualisaties. Daarmee is onze versie veel aansprekender geworden en beter werkbaar voor een bredere doelgroep.”

Antoon legt uit dat je met het enneagram op objectieve wijze persoonlijke kenmerken en eigenschappen kunt meten. “Daarbij is niks goed of fout, maar het helpt je vooral om te analyseren waar je krachten, motivatiebronnen en kernkwaliteiten zitten. Een prachtig middel dus om in te zetten bij bedrijfsbegeleiding en ontwikkeling van ondernemerschap.”

“De weg naar Marc voor deze klus was voor mij logisch: hij is erg goed thuis in het enneagram en kent onze doelgroep als geen ander. Hij is erin geslaagd om de kern per enneagramtype (= schets per persoonlijkheidstype, red.) te specificeren en te vertalen naar aansprekende beelden. Ook heeft hij een heldere gebruikersrichtlijn opgesteld voor ons als coaches, die vooral handvatten biedt om diepgang te vinden bij de toepassing. Marc heeft zich daarmee opnieuw bewezen als professionele sparringpartner, zowel op het gebied van inhoud en toepassing van de methode, als wat betreft lay-out en de look and feel. Met name zijn rust, sensitiviteit en diepgang hebben ons daarbij geholpen.”

“Resultaat was een onmiddellijk toepasbare, werkbare methode. Veel creatiever en aansprekender dan de vorige. Alle (vooral jonge) ondernemers die we begeleiden, zijn er enthousiast over: ze vinden het leuk om ermee aan de slag te gaan. En ik zie dat het hen ook helpt om hun grenzen te verleggen in hun ondernemerschap! Missie geslaagd dus.”

Winkelwagen
Ontdek, leer en groei

Claim hier jouw gratis whitepaper!

Verkrijg hier jouw exclusieve whitepaper over situationeel leiderschap.