Hard werken met passie

Robert nam deel aan de workshop Grijp je Ambities. Het thema sprak hem wel aan, legt hij uit: “aangezien ik zelf hoge ambities heb.” Zijn ogen lichten op als hij vertelt over zijn eigen bedrijf Ex Nihilio, waar hij als Business analist op het gebied van prijsstelling data omzet naar inzichten om waarde te creëren.

De kennismaking in de workshop motiveerde Robert om Marc te vragen hem te coachen. Robert: “Ik ben dan wel een man van de cijfers, maar als ondernemer vind ik het belangrijk om ook naar mijn gevoel te luisteren. Wat wil ik nou écht? Wat voelt goed? Ik worstelde al een tijdje met de vraag ‘hoe nu verder: uitbreiden of niet?’ Als je niet oppast, blijft zo’n vraag zeuren. Je verliest je in de waan van de dag: oogkleppen op en maar doorgaan. Zo ben ik al een paar keer van koers veranderd. Tijdens de workshop merkte ik dat Marc heel snel weet te focussen. Maar dat hij daarbij ook vooral aandacht blijft besteden aan je gevoel. Dat triggerde mij. Hard werken kan iedereen. De kunst is om daarbij je passie vast te houden, zodat je elke dag met een glimlach naar je werk gaat.”

“Met een coachingstraject bij Marc wil ik dat gevoel borgen. Het is een soort bewustwording. Wat ik daarbij vooral prettig vind, is dat we niet werken volgens een vastomlijnd plan of naar aanleiding van één concrete vraag. De gesprekken verlopen meer organisch. Ik ervaar het als een zoektocht waarbij Marc me begeleidt. Hij weet steeds feilloos de vinger op de zere plekken te leggen en vraagt net zo lang door tot je als vanzelf bij je diepste motivatie belandt. Zo wijst hij je op dingen waar je je nog niet bewust van bent of misschien ben je je er stiekem wel van bewust, maar doe je nog niks of onvoldoende met die kennis. Dat vind ik een prettige manier van samenwerken. Ik leer van elke ontmoeting. Wat mij betreft blijven we sparren. Als ondernemer ben je immers nooit klaar. Je moet je blijven ontwikkelen.

Winkelwagen
Ontdek, leer en groei

Claim hier jouw gratis whitepaper!

Verkrijg hier jouw exclusieve whitepaper over situationeel leiderschap.