Een reis naar krachtig leiderschap

Ward de Groot is werkvoorbereider bij Barli, een van de toonaangevende modulaire woningbouwers van ons land. In hun enorme woningfabriek in Uden bouwt ‘de Blue Army van Barli’ houten huizen die grotendeels geprefabriceerd zijn en nagenoeg kant-en-klaar naar locatie worden vervoerd. Heel efficiënt én duurzaam!

Als twintiger wil Ward zich graag verder ontwikkelen. Maar hoe en in welke richting, dat was de vraag waar hij mee worstelde. Via zijn HR-collega kwam hij in contact met Marc.

“Doelen en plannen concreet krijgen, dat vond ik lastig. Daar wilde ik met Marc aan werken. Verder wist ik niet zo goed wat ik moest verwachten. Ik ben dus heel open-minded aan de online-training en de gesprekken met Marc begonnen. Al pratende werd wel duidelijk wat voor mij belangrijk is, vooral omdat hij steeds verdiepende vragen stelde.”

Ward vervolgt: “Van Marc kreeg ik diverse opdrachten, om te lezen of om mee aan de slag te gaan. Verdieping in de vorm van de 7 eigenschappen voor effectief leiderschap van Covey. Daarnaast heb ik een persoonlijkheidstest (Enneagram) gedaan, om bijvoorbeeld te ontdekken wat mijn kwaliteiten zijn, waar mijn valkuilen liggen en hoe daar mee om te gaan.”

“Ik wist vaak wel wat ik wilde, maar dat was vaak heel abstract. Echt iets concreet maken lukte me niet. Nu weet ik: moet er iets belangrijks besproken of gedaan worden, schuif dat dan niet op de lange baan. Direct een afspraak maken, dát is dan de stok achter de deur.”

Wat hij tijdens de coachingsgesprekken met Marc heel leerzaam vond, was het leren denken in mogelijkheden. “Manieren leren hoe je met je eigen gedachten om kunt gaan. En om anders naar problemen te kijken.”

De miniworkshop persoonlijk leiderschap begin 2023 voelde voor Ward als een soort samenvatting van de coachingsgesprekken. “Het mooie was dat er veel gelijkgestemden waren, al waren dat vooral ondernemers, mensen met een eigen bedrijf. Maar het bleek dat ook voor hen het duidelijk formuleren van een plan of doel soms best lastig is.”

En dat is waarom Ward Marc ook aan anderen aanbeveelt. “Hij helpt daar bij, is heel klantgericht en erg belangstellend, stelt vragen waardoor je aan het denken wordt gezet. Daarnaast heeft hij veel persoonlijke aandacht: je nog even ergens op wijzen, je ongevraagd iets toesturen waar je misschien wel iets aan hebt.”

Winkelwagen
Ontdek, leer en groei

Claim hier jouw gratis whitepaper!

Verkrijg hier jouw exclusieve whitepaper over situationeel leiderschap.