Een ondernemerscoach die luistert

Willem Straatman Dienstverlening, een klein grondverzetbedrijf tussen Boekel en Venhorst. Willem is als zzp’er breed inzetbaar: voor grond- weg- en waterbouwwerkzaamheden, voor sloopwerkzaamheden, bij bedrijven en particulieren. Hij werkt veel samen met andere bedrijven, waardoor hij zorgt voor een hoger rendement van zijn eigen machines.

“Als boerenzoon weet je ‘het werk moet gewoon gebeuren’. Dus werk aanpakken heb ik altijd graag gedaan. Een toekomst als boer zag ik niet zitten mede door de varkenspest. Maar ik wilde wel graag in het buitengebied komen te wonen. Voor de ruimte en om mijn eigen spullen aan huis te kunnen stallen.”

Willem had zelf al wat rondgekeken op YouTube voordat hij bij Marc terechtkwam, vertelt hij. “Coaches vragen zich meestal af ‘wil je dat wel écht, of wil je het om een andere reden’ en ‘wat is jóuw missie’. Marc deed dat ook, maar ging als ondernemerscoach verder. Hij hielp me als het ware mezelf afpellen, om zo uit te komen op wat ik echt wilde. En Marc begreep me daarbij heel goed, kon me steun geven. Teruggaan naar mijn passie, dát is met Marc gelukt.

“Ik heb opdrachten van het Succes for you-traject gemaakt, gesprekken gehad over actuele zaken. Van strategie en visie voor mijn bedrijf als het maken van keuzes en privé-werkbalans. Je maakt in je leven keuzes, soms pakken die goed uit, soms niet. Lessen uit het verleden zijn de antwoorden voor de toekomst, weet ik nu.”

De coachingsgesprekken met Marc hebben vooral gezorgd voor bewustwording. Willem geeft aan dat hij vooral persoonlijk is gegroeid. Meer tijd voor privé, rust in gedachten en daardoor beter kunnen focussen. “En daar heb ik ook zakelijk profijt van. Ik heb eigenlijk een basisopleiding van Marc gehad. En als er iets speelt of ik wil sparren, zou ik direct weer naar hem toegaan. Hij zet je aan het denken, zet je op scherp.”

Hij besluit: “Iedereen heeft z’n eigen ervaringen uit het verleden. Marc drukt als het ware zachtjes op die gevoelige plek en dan denk je ‘dat onprettige gevoel of die teleurstelling wil ik niet meer’. En daar kun je zelf veel aan veranderen. Marc helpt je daar prima mee, zodat je beter functioneert en meer plezier ervaart. En als het gaat om investeren: de beste investering is investeren in jezelf.”

Winkelwagen
Ontdek, leer en groei

Claim hier jouw gratis whitepaper!

Verkrijg hier jouw exclusieve whitepaper over situationeel leiderschap.