Een hoofd vol leegte

In deze blog deel ik mijn eigen ervaring met ‘headspace: voor een hoofd vol leegte’. In zijn boek (website en app) headspace neemt Andy Puddicombe je mee in het benaderen, beoefenen en integreren van meditatie in je dagelijkse leven. Ik was eerst wat sceptisch, maar ben het aangegaan als experiment en was blij verrast door de positieve effecten. En dat in maar 10 minuten per dag!

Je eigen doelen realiseren met meer rust in je hoofd
Dat wil iedereen. Juist in de hectiek van de dag, de snelheid van ontwikkelingen om je heen en de aandacht die klanten van je vragen is het vinden van rust in je hoofd een hele uitdaging. Om dan tijd te nemen voor vertragen en meditatie klinkt heel tegen strijdig en is in het begin ook heel onwennig. In het begin lukte het me maar niet om rust te vinden en ook de resultaten bleven te lang uit. En dan had ik nog zo’n stemmetje in mijn hoofd: ‘daar heb je helemaal geen tijd voor, ga weer snel aan de slag’.

In tien minuten al resultaten boeken
In 10 minuten resultaten boeken dat was de trigger voor mij om het boek te kopen en ermee aan de slag te gaan. Snel en effectief daar hou ik van. En nu lukt het me om beter te focussen en minder stress te ervaren.

Ik zie meditatie meer als een vaardigheid waarbij ik zelf mijn doel stel. Het geeft je de mogelijkheid, om een stap terug te doen en een ander perspectief te krijgen. Je kunt niet elk ding veranderen dat in je leven gebeurt maar wel de manier veranderen zoals je dat ervaart en hoe je er naar kijkt. Het maakt je geen ander mens, het laat je ontdekken en begrijpen hoe je denkt en voelt. Het helpt je om de mentale ruis in je hoofd tot rust te brengen en kalmte te ervaren. Zodat je vrede hebt met wie je bent, een leeg hoofd ervaart en betekenis geeft aan je leven. Ik neem aan dat jij dit net als mijn klanten ook graag wilt.

Het zelf ervaren en doen
Wil je ook leren om betere beslissingen te nemen, eigen doelen realiseren met rust in je hoofd? Investeer in jezelf en neem deel aan de Workshop Verhogen Persoonlijke Effectiviteit.

Meer tips en inspiratie:

  • Bekijk de Ted-talk van Andy Puddicombe
  • Bezoek de website https://www.headspace.com/
  • Bestel en lees het boek: Headspace; voor een hoofd vol leegte. Andy Puddicombe, Spectrum. 1e druk 2012. ISBN: 9789000306183
  • Download de gratis app ios-app / android-app Headspace waar je 10 gratis proeflessen kunt nemen. Eenvoudig en gebruiksvriendelijk.
Winkelwagen
Ontdek, leer en groei

Claim hier jouw gratis whitepaper!

Verkrijg hier jouw exclusieve whitepaper over situationeel leiderschap.