Ga voor grootse doelen (10 voordelen)

Succesvolle mensen hebben een ding gemeen: ze stellen zich grootse langetermijndoelen en weten vooraf al dat ze die tijdens hun leven niet allemaal kunnen realiseren. Maar wat ze veel belangrijker vinden: die doelen leiden hen naar succes. De te nemen businessroute naar duurzaam succes is namelijk hun doel. Ga dus voor grootse doelen, of je nu wel of niet  gelooft in een leven lang leren, groeien en ontwikkelen!

Voorwaarde is wel dat je er voor de volle 100% voor gaat, dat je scherp bent en het einddoel voor ogen houdt. Van daaruit focus je op wat je nú wilt realiseren. 

10 voordelen van een groots doel

  1. Het maakt je businessroute helder en spreekt tot de verbeelding.
  2. Het geeft je onderneming richting; je begint met het einddoel voor ogen. Dit helpt je om te kiezen en de juiste besluiten te nemen.
  3. Het helpt je om grenzen te verleggen, binnen je bedrijf en ook in de markt.
  4. Het geeft je lef en durf om uitdagingen te omarmen en te overstijgen.
  5. Het verbindt en betrekt je medewerkers, leveranciers en klanten bij je bedrijf.
  6. Het zorgt voor focus; het maakt je scherp en leidt je aandacht naar je doel.
  7. Het inspireert, zodat jij en je mensen het bijna niet kunnen laten.
  8. Het mobiliseert de juiste energie om in beweging te komen en juist die extra stap te zetten (door jezelf, je medewerkers en partners).
  9. Het zorgt dat je een bijdrage aan een groter geheel levert. Klanten verwachten dat je als bedrijf onderdeel uitmaakt van de samenleving en daardoor ook een bijdrage levert aan het welzijn van de klant als mens en de samenleving (motto: goed voor mij en goed voor de ander).
  10. Het zorgt voor transformatie; het helpt je te groeien, ontwikkelen en veranderen.

Het formuleren van een groots doel is geen besluit. Het is alleen een keuze om de eerste stap te zetten. Dat helpt je bij het zetten van de volgende stappen op je businessroute naar succes. Het kan hooguit buitengewone groei in je leven veroorzaken. En wie wil dat nou niet?!

Of je alle doelen behaalt, is niet eens zo belangrijk. Succesvolle ondernemers onderscheiden zich, omdat ze nooit de moed en hun vertrouwen verliezen. Zij geven alles en genieten met volle teugen. Aan de slag dus: formuleer vandaag nog jouw ‘grootse’ doelen en gebruik ze als leidraad op weg naar jouw succes!

Hebben bovenstaande voordelen je getriggerd, maar vind je het moeilijk om zo’n ‘groots’ doel voor jouw onderneming te formuleren? Neem gerust contact op: ik help je graag op weg.

Winkelwagen
Ontdek, leer en groei

Claim hier jouw gratis whitepaper!

Verkrijg hier jouw exclusieve whitepaper over situationeel leiderschap.