Onderneem met purpose

Het vraagt lef van je als ondernemer om je maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen en ook mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt perspectief en arbeidsvreugde te geven. Een super initiatief is AANtWERK dat zorgt voor verbinding en laten zien dat sociaal en succesvol zakendoen heel goed samen gaan. Het bijwonen van de MVO Award inspireerde mij om een oude blog (augustus 2013) op te frissen en met je te delen.

Plezier en passie zorgen voor een goede voedingsbodem. Ze zijn de succesfactoren voor arbeidsvreugde en vertrouwen op talent en eigen kracht. Samen werken, doelen realiseren en klanten blij maken, geeft energie. Een bijdrage leveren aan een mooiere wereld zorgt dat je winst maakt waar je trots op bent. Ga aan de slag met de 6 p’s en onderneem met purpose.

Pleasure

Benut plezier als aanjager van intrinsieke motivatie en het ervaren van werkgeluk. Verzin dit niet zelf, maar ga in gesprek met je mensen. Vraag hen wat ze nodig hebben om met plezier hun werk te doen en daag ze uit om hun talent niet te verspillen. Zonder plezier geen passie.

Profit

Zonder winst geen dynamiek en ook geen continuïteit. Winstmaximalisatie is echter niet meer van deze tijd. Het is het resultaat van je inspanningen als je onderneemt vanuit power. Wees relevant en draag werkelijk bij aan het succes van je klant. En neem daarbij ook je verantwoordelijkheid om mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt in te zetten of geef ze een kans door samen te werken met partijen die sociaal en duurzaam ondernemen. Je zult zien: dat versterkt je ervaring van trots.

Passion

Passie is de succesfactor voor werkgeluk op de langere termijn. Alleen met passie voor je vak houd je het vol en gaan je mensen elke dag met een glimlach aan het werk. Passie ontstaat als je werkt vanuit je hart en gebruik maakt van het natuurlijke talent dat je bezit.

Planet

Als ondernemer is het je verantwoordelijkheid om te zorgen dat economie en ecologie in evenwicht zijn. Gebruik de kracht van de natuur en benut de aarde, maar maak er geen misbruik van. Zorg dat we de aarde in goede staat door kunnen geven, zodat ook de kinderen van onze kleinkinderen er nog van kunnen genieten. Werk (samen) naar een gesloten kringloop toe en begin met duurzaam ondernemen.

People

Het menselijk kapitaal is het belangrijkste kapitaal van je organisatie. Het is een hele uitdaging om talent te ontdekken en te laten groeien. Focus op duurzame inzetbaarheid, samenhang en maak verbinding met je medewerkers. Als organisatie draag je zo bij aan werkgeluk en goed werkgeverschap.

Pride

Gun het jezelf ook om trots te zijn: trots op hetgeen je organisatie betekent. Ook trots op jezelf, op wat jij te bieden hebt. Het gevoel gewaardeerd te worden, start bij jezelf. Het komt van binnenuit en groeit door ervaring. Laat je mensen ervaren en horen dat je trots op ze bent. Vier en deel successen.

Extra power inschakelen?

Heb je vragen, hulp of extra power nodig? Bel me gerust: 06-52609669. Ik trek graag samen op, wil begrijpen wat er speelt in je organisatie en onderzoeken hoe ik je kan ondersteunen met het empoweren van je medewerkers en ontwikkelen van talent. Ook een aanjager zijn om je te helpen met betekenisvol ondernemen vanuit purpose.

Winkelwagen
Ontdek, leer en groei

Claim hier jouw gratis whitepaper!

Verkrijg hier jouw exclusieve whitepaper over situationeel leiderschap.