Voor jezelf beginnen

Carlon is expert op het gebied van Quick Response Manufacturing (QRM), een in de industrie veel toegepaste verbeterstrategie die zich vooral richt op het verkorten van de doorlooptijd in het productieproces. “Het helpt bedrijven om met het bestaande personeelsbestand meer productie te draaien”, aldus Carlon. “Het leidt soms zelfs tot 25% meer rendement.” Onder de naam Updaters begeleidt hij sinds eind 2018 productiebedrijven bij de toepassing van die strategie. Marc was bij de start van zijn eigen bedrijf niet onbelangrijk, vertelt hij.

“Ik maakte kennis met QRM toen ik directeur was van een meubelfabriek. Ik vond het dermate interessant dat ik de opleiding ben gaan doen tot QRM-specialist. Tijdens die opleiding begon het te kriebelen: hoe leuk zou het zijn als ik me hier full time mee bezig zou kunnen houden!? Maar ja, opstappen uit een leuke, verantwoordelijke baan en voor jezelf beginnen, doe je niet zo maar. De coachingsgesprekken met Marc hebben me in dat voorbereidingsproces enorm geholpen. Er komen zóveel vraagstukken naar boven. Dat maakte me onrustig en zelfs op den duur onzeker. Marc hielp me om orde te scheppen in de chaos. Hij vroeg me letterlijk: ‘wat houdt je tegen?’. Samen namen we vervolgens de beren op de weg onder de loep. Uiteindelijk leidde dat tot een stevig businessplan en de officiële start van Updaters.”

“Het meest typerende van Marc zijn aanpak is dat hij je doordringende vragen stelt. Vragen die je dwingen tot nadenken. Daarbij gaat hij soms bewust de diepte in, nét zo lang tot hij bij de zere plek komt. Dat is dus zeker niet altijd prettig, maar het helpt je wél vooruit! Hij voelt namelijk als geen ander aan waarover hij moet doorvragen. Zo haalt hij feilloos alle hobbels en valkuilen naar boven. Dat doet soms zeer, maar het biedt ook helderheid. En die helderheid heb je nodig, want dan kun je gaan werken aan oplossingen.”

“Het effect van de begeleiding van Marc is vooral rust in je hoofd. Hij helpt je namelijk ook bij de aanpak van alle stappen die je nog hebt te zetten. Ik herinner me dat ik meteen in ons eerste gesprek al zóveel tips en hulpmiddelen van hem kreeg aangereikt, dat gaf meteen vertrouwen. Daarnaast is het natuurlijk prettig dat ik met Marc kan sparren als ondernemer. Hij denkt als een ondernemer. Hij kan zich dus goed verplaatsen in mijn situatie en dat maakt hem tot een waardevolle gesprekspartner.”

Winkelwagen
Ontdek, leer en groei

Claim hier jouw gratis whitepaper!

Verkrijg hier jouw exclusieve whitepaper over situationeel leiderschap.