Leren denken in mogelijkheden

100% Zonnig uit Wijchen heeft twee directeuren, waarvan David van Duijnhoven er een is. Alfred Verwaaijen is er degene die zowel de eigen als externe montageteams en de magazijnmedewerkers aanstuurt. Bij nieuwbouwprojecten heeft hij de contacten met de uitvoerders en houdt hij zich bezig met de planning.

Vanuit zijn adviserende rol groeide hij ongemerkt in rol van leidinggevende voor de medewerkers op de werkvloer. Voor de eigen montageteams en voor de externe teams. Al met al stuurt hij zo’n 25 à 30 mensen aan. David bracht Alfred in contact met MC2. Om tools en handvatten te krijgen om zijn leidinggevende rol nog beter uit te kunnen voeren, volgde een coachingstraject.

“Voor de mensen op de werk is er eigenlijk niks veranderd, maar in 2020 is die rol als leidinggevende eigenlijk geformaliseerd”, vertelt Alfred. “En natuurlijk ben ik ook niet ineens een heel ander persoon geworden. De teams merken niet heel direct dat ik een coachingstraject heb gevolgd, maar ze wéten het wel.”

“De gesprekken met Marc hebben me wel duidelijk geholpen alles beter onder controle te krijgen”, zo vervolgt hij. “Zowel online als tijdens fysieke gesprekken is er het nodige de revue gepasseerd. Vaak casussen uit de praktijk, voorvallen met mensen. Je pakt iets op een bepaalde manier op, op jóuw manier, en je denkt dat dat goed is. Maar is dat ook zo? Ik heb te maken met diverse persoonlijkheden en daar moet je rekening mee houden. Heel concreet: een nieuwe monteur benader je toch anders dan een ervaren kracht. En hoe ik daar mee om moet gaan, daar heeft Marc enorm mee geholpen.”

Hij vult lachend aan: “De monteurs komen nu ’s morgens fluitend binnen en er is weinig gedoe, wél een positieve flow binnen de teams. Na een klus komen ze ook weer fluitend terug en nemen we de volgende dag door. Die sfeer, daar heeft Marc en de training: Situationeel leiderschap zeker aan bijgedragen.”

Ook over Marcs aanpak is Alfred positief: “Je kunt bij Marc gerust ‘inside information’ kwijt. De vertrouwensband die daardoor ontstaat voelt gewoon goed en zorgt voor resultaat.”

“Andere leidinggevenden, directeuren of eigenaren van bedrijven die worstelen met hoe ze met de groei van hun bedrijf, met medewerkers om moeten gaan, raad ik aan om eens contact met Marc op te nemen. Gegarandeerd dat hij ook hen kan helpen. Waardevol voor jezelf én je bedrijf.”

Winkelwagen
Ontdek, leer en groei

Claim hier jouw gratis whitepaper!

Verkrijg hier jouw exclusieve whitepaper over situationeel leiderschap.