Meer inzicht in jezelf

Marielle begon destijds bij Cinergie als rechterhand van oprichter Dave Lusthof: de eerste persoon die hij officieel in dienst nam. Ze vormden meteen een hecht team. Hij beschrijft haar als een echte ‘kantoortijger’, enorm betrokken, een sparring partner, iemand die hem in staat stelde zich vooral op acquisitie te richten. En dat leverde hen geen windeieren op: Cinergie groeide explosief. Maar door die groei veranderde ook de rol van Marielle en ontstond er zelfs wat frictie. Daar hadden beiden last van. Marielle: “Ik wist eigenlijk niet meer precies wat mijn rol was. Het voelde alsof we van getrouwd teruggingen naar daten. Heel verwarrend. Ook privé speelde er van alles. Tel daarbij op dat ik vrij direct ben en nogal koppig. De sfeer was dus niet echt meer zoals we gewend waren.” Ze besloten dat er iets moest gebeuren.  Dave stelde voor om Marc in te schakelen. Marielle: “Marc begon met de opmerking dat het aan mij was om te bepalen of ik met hem in zee wilde, of er voldoende klik was. Dat waardeerde ik enorm. Het gaf me meteen het gevoel dat hij de kwestie serieus nam, dat dit niet zomaar een snelle klus was omdat we toevallig buren zijn hier in de Ideeënfabriek, maar dat hij er echt zat om mij verder te helpen. Die klik was er toen meteen.”

“Terugkijkend hebben de sessies met Marc me vooral inzicht gegeven in wie ik ben, waar mijn valkuilen en uitdagingen liggen en hoe ik daaraan kan werken. Met resultaat, want ik zit weer goed in mijn vel.” Dave Lusthof, werkgever van Marielle: “Het teamgevoel met Marielle is weer helemaal terug. We zijn er allebei beter uitgekomen!”

In totaal heeft Marielle zo’n tien gesprekken met Marc gevoerd. Soms was er een gespreksagenda en moest Marielle iets voorbereiden, zoals die keer over gedragsrichtlijnen, maar vaak ook hadden ze tevoren niks gepland en startten ze vanuit de vraag ‘hoe gaat het met je?’. Marielle: “Marc heeft me feitelijk vooral mezelf leren (her)kennen, zodat ik bewuster kan reageren. Ik heb inzicht gekregen in mijn valkuilen en begrijp nu beter de rollen van andere betrokkenen in lastige situaties. En ik weet hoe ik moet handelen om niet opnieuw de fout in te gaan.”

“Wat me in de aanpak van Marc vooral opviel, is hoe hij mij wist te raken. Voelen was in ons samenwerking een heel belangrijk zintuig. Er was aandacht voor pijn, maar hij liet me ook ervaren hoe het voelt als je erin slaagt om daar niet in te blijven hangen. En geloof me, niets is effectiever. Nu heb ik het gevoel dat ik het beter in de hand heb.”

Winkelwagen
Ontdek, leer en groei

Claim hier jouw gratis whitepaper!

Verkrijg hier jouw exclusieve whitepaper over situationeel leiderschap.