Volg je gevoel (en 5 tips die daarbij helpen)

Herken je het: zo’n moment dat het nét niet loopt zoals je wilt. Dat je druk bent, je ding doet en eigenlijk niet goed meer weet waaróm je dat eigenlijk doet? Betrap jij jezelf er ook weleens op dat je onhaalbare doelen stelt en succes najaagt wat niet te realiseren is?

Ook ik was de laatste tijd veel bezig met het realiseren van doelen, die me onvoldoende voldoening gaven. Druk met mezelf bewijzen en nog beter mijn best doen. Zonder dat ik het in de gaten had was goed niet meer goed genoeg. Met als gevolg dat ik moeite had met kritiek, teleurgesteld was in anderen en in mezelf. Ik heb me een spiegel voor laten houden en ben aan de slag gegaan met onderstaande tips om mijn gevoel te volgen. Het resultaat? Ik ga me focussen op trainen en coachen. En het inzetten van die verandering, dat voelt een stuk beter.

En dat gun ik jou ook: dat je je gevoel volgt en zo betekenis geeft aan je leven.

Ga voor je ideaal en volg je gevoel

Besef dat er altijd een gat zit tussen jouw ideaal (dromen) en de werkelijkheid (praktijk). Dit is nodig om in beweging te komen en te ontdekken waar het bij jou in je leven écht om draait. Vind de balans die zorgt dat je in beweging bent, resultaten boekt en dat het gat tussen de realiteit en wat jij verwacht van het leven (je bedrijf) zo klein mogelijk is. Dit kan alleen als jij je gevoel volgt.

Hoe je dit kunt doen? Gebruik de volgende 5 tips om je gevoel te volgen:

  • Neem elke dag 10 minuten de tijd om af te stemmen op je gevoel.
  • Schrijf aan het einde van elke dag op wat jou die dag trots heeft gemaakt.
  • Noteer de complimenten die je krijgt en waarom je die gekregen hebt.
  • Omring je met mensen bij wie jij je goed voelt.
  • Geef complimenten, aandacht en waardering aan je mensen, collega’s, gezin.

Wil je ook leren om je gevoel te volgen en leiding te geven aan je eigen leven? Investeer in jezelf en neem deel aan de workshop persoonlijk leiderschap op dinsdag 4 september. Dit geeft je inzicht in de rollen die je vervult en in de keuzes die je maakt.

Winkelwagen
Ontdek, leer en groei

Claim hier jouw gratis whitepaper!

Verkrijg hier jouw exclusieve whitepaper over situationeel leiderschap.