Businessmodel canvas

Hoe breng jij jouw businessmodel in kaart?

Workshop businessmodel canvas

Tijdens de workshop Businessmodel Canvas leer je dit model als een krachtige tool om jouw businessmodel op een transparante en overzichtelijke manier in kaart te brengen kennen. Je scherpt je waardepropositie en de waarde die je bedrijf toevoegt aan het succes van je klanten aan en maakt dit beter communiceerbaar. Zowel intern als extern.

Leer hoe je nieuwe verkoop, distributiekanalenkanalen of nieuwe partnerships binnen haalt

Geef het ondernemerschap binnen je bedrijf een stevige impuls met deze krachtige tool

Zorg voor meer focus op zaken die cruciaal zijn voor een succesvollere bedrijfsvoering

Programma

  • Agenda en tijdlijn
  • Kennismaking met de deelnemers
  • Werken volgens het BMC model
  • Oplossingsgericht denken
  • Vul zelf je persoonlijke businessmodel canvas in
  • Koffiebreak
  • Leer van het businessmodel canvas van andere deelnemers 
  • Einde en borrel

Wat klanten over ons zeggen

Bij het geven van instructies heb ik gemerkt hoe belangrijk het is om rekening te houden met de ander. Die ander moet me kunnen volgen en mijn verhaal moet duidelijk zijn. Zoals zo vaak draait alles om communicatie. Dat geldt ook voor delegeren, om zelf te kunnen focussen op andere zaken. Dit leerde ik allemaal tijdens de workshop​
Dave van Keijsteren
Directeur bij Zungo
Wat me vooral aansprak in de aanpak van Marc, is de wijze waarop hij wist aan te sluiten op onze situatie. Hij was goed op de hoogte en wist daardoor feilloos in te spelen op onze behoefte. Knap, want de voorbereidingstijd was kort. Ik had hem tevoren maar één keer, kort, telefonisch gesproken.
Maarten Coolen
Regio-manager Brabant-Zorg

Wat leer je?

Je vult het Businessmodel Canvas in voor je eigen bedrijf, toetst deze bij gelijkgezinde ondernemers en hebt iets waarmee je direct met je eigen bedrijf aan de slag kunt. Na deelname heb je scherp wat de toegevoegde waarde is die je levert aan klanten en beschik je over een model waarmee je flexibel sturing aan je bedrijf kan geven.

Veel gestelde vragen

Het businessmodel canvas dwingt je om strategisch na te denken over elk aspect van je bedrijf,  van waarde propositie tot inkomstenstromen. Dit helpt bij het plannen van acties om je bedrijfsdoelen te behalen.

Met behulp van het door jou ingevulde businessmodel canvas krijg je meer overzicht over de vernieuwingen en veranderingen op de markt. Hierdoor zie je met welke acties jij de meeste impact maakt en hoe jij hier het beste aan kunt beginnen.

De workshop is voor ondernemers bedoeld die hun eigen bedrijf beter in kaart willen brengen. Je gaat naar huis met een persoonlijke actieplan en Businessmodel Canvas. Vooraf hebben we een telefonische intake waarin we samen je leerdoelen bespreken, die als maatwerk worden opgenomen in de workshop.

Het businessmodel canvas zorgt voor een gedeeld begrip van het bedrijfsmodel wat ervoor zorgt dat iedereen binnen je bedrijf op dezelfde lijn zit. Dit leidt tot beslissingen die beter afgestemd zijn op de organisatiedoelen en snellere besluitvorming binnen je bedrijf.

Heb je vragen of wil je persoonlijk advies?

Plan dan een gratis sparsessie in met Marc om te kijken wat het beste bij jou past!

Winkelwagen
Ontdek, leer en groei

Claim hier jouw gratis whitepaper!

Verkrijg hier jouw exclusieve whitepaper over situationeel leiderschap.