Jouw tijd is kostbaar

‘Hoe word ik effectiever?’ Effectiever worden start met weten wat écht belangrijk voor je is

Hoezo: ‘hoe word ik effectiever?’ Veel mensen werken heel hard en hebben intussen het gevoel dat er niet genoeg uit hun handen komt? Als je dit herkent? Je bent niet de enige die hier tegenaan loopt. Veel mensen verknoeien veel tijd met onbelangrijke taken, maar de grootste tijdverspiller is de tijd die mensen besteden aan werk dat ‘ook best belangrijk’ is.

Jouw tijd is kostbaar en die wil je goed besteden. Effectiever worden start met prioriteren en je realiseren dat jouw tijd kostbaar is. Benut het hulpformulier om je agenda voor volgende week te prioriteren, de juiste keuzes te maken en dát te doen wat écht belangrijk voor je is. Zo realiseer je jouw doelen met rust in je hoofd en kun je bewust tijd vrij maken voor familie, vrienden, plezier en ontspanning.

Hard werken en je takenlijst afhandelen, dat doe je gewoon

Als je wordt uitgenodigd voor een vergadering, dan ga je gewoon. De meeste e-mails die binnenkomen, beantwoord je netjes. En je taken, die werk je ook keurig af. Vaak denk je hier niet te lang over na, en voldoe je aan de verwachtingen. Verwachtingen van collega’s, klanten, maar vooral de verwachtingen die jij jezelf onbewust oplegt. Hard werken, in control zijn en je takenlijst afhandelen? Dat doe je op een soort van automatische piloot.

Effectiever werken en doelen realiseren

Natuurlijk wil je effectiever werken en je voorgenomen doelen realiseren. Maar wist jij dat het stellen van die doelen én het bewandelen van de weg naar het halen van die doelen bijdragen aan je werkgeluk? Dit is logisch, maar waarom dóén de meeste mensen dit dan niet?

Omdat het in de praktijk nog niet zo eenvoudig is om dat te veranderen. Het voelt ongemakkelijk om klanten, medewerkers en collega’s uit te leggen waarom je niet naar een vergadering gaat of een taak niet oppakt. En je weet dat sommige mensen zich beledigd voelen als hun e-mail onbeantwoord blijft.

Grip op je eigen agenda, rust in je hoofd en meer werkplezier

Neem de regie over je eigen agenda en bepaal zélf welke werkzaamheden écht belangrijk voor je zijn en welke niet.

 • Doe mee met de workshop Verhogen persoonlijke effectiviteit en train jezelf om betere beslissingen te nemen, je eigen weekplanning te halen en dat met rust in je hoofd.
 • Ga aan de slag met de online module Verhogen van je persoonlijke effectiviteit. Je leert hoe je effectiever kunt werken en jouw doelen kunt realiseren. (Je komt dan op www.samenonlineleren.nl, een platform waarop ik mijn online trainingen heb gebouwd. Koop de training, reken af en vul je account in. Je ontvangt daarna een link om een wachtwoord aan te maken en toegang te krijgen tot de onlinetraining die je hebt gekozen. Leer ze!)
 • Leer prioriteren met het whitepaper Prioriteren met kwadrant van Eisenhower. Dit whitepaper helpt je om prioriteiten te stellen in je dagelijkse werkzaamheden en focus te houden op hetgeen jij wilt met behulp van het kwadrant van Eisenhower.
 • Ga aan de slag met het whitepaper Doelen stellen en prioriteren. Een handleiding om als ondernemer te starten met je droomdoel, jaardoel, teamdoelen en persoonlijke doelen.

Extra vragen over wat jij belangrijk vindt in jouw leven?

Beantwoordt de volgende vragen om te ontdekken wat jij écht belangrijk vindt in je leven:

 • Wat is voor jou essentieel in je leven?
 • Wat is voor jou essentieel in je werk?
 • Wat is je droom, ideaal en wat wil je bereiken?
 • Wat vindt je leuk om mee bezig te zijn? Geeft je energie, voldoening en plezier?
 • Van vindt je écht belangrijk om te doen?
 • Met welk resultaat ben jij écht tevreden?
 • Welke bezigheid of activiteit maakt dat jij opgaat in hetgeen je doet?
 • Waar ben je trots op?
 • Waarvan gaan je ogen stralen als je erover vertelt?
 • Waaraan draag je bij? (Neem de tijd om dit te zien.)
Winkelwagen
Ontdek, leer en groei

Claim hier jouw gratis whitepaper!

Verkrijg hier jouw exclusieve whitepaper over situationeel leiderschap.