Investeren in jezelf

ZUNGO is een toonaangevend plaagdiermanagementbedrijf dat actief is in heel Nederland. Een team van 21 medewerkers helpt schade als gevolg van plaagdieren op te lossen en te voorkomen. 

Afgelopen jaar heeft Dave geïnvesteerd in het ontwikkelen en realiseren van een eigen ZUNGO Academie. Marc verzorgde de subsidie aanvraag en voerde het project als leer- en ontwikkelspecialist uit, in samenwerking met Mirte Romanillos en Dave hebben we het volgende opgeleverd:

✅ 5 maatwerk trainingen voor plaagdierbeheersers
✅ een training om beter samen te werken
✅ een complete onboarding voor de eerste 100 dagen
✅ een opleidingsplan

De eerste stap was de doorlichting van het bedrijf. Inzichtelijk maken waar ZUNGO nu staat en waar het wil staan om bestaansrecht en continuïteit voor de toekomst te waarborgen. Vanuit de SWOT is er een strategische doorkijk gemaakt naar de gewenste competenties en die hebben we vertaald in het gericht opleiden, leren en ontwikkelen van de medewerkers in de ZUNGO Academie.

Ook slim een SLIM-subsidie aanvragen?
Je medewerkers helpen met leren en ontwikkelen? Een eigen academie net als ZUNGO, wil jij dit ook?

Bel me 06-52609669 of stuur een mail. Ik vraag dan no-cure-no-pay € 24.999,- subsidie voor je aan en ondersteun je als leer en ontwikkelspecialist. Doe dit wel snel, ik heb maar een beperkt aantal plaatsen en de subsidie aanvraag is al binnen een maand.

Hieronder staat het klantverhaal uit het verleden, dit was de aanleiding voor bovenstaande samenwerking

Dave volgde bij Marc de workshops: Situationeel leiderschap en Beïnvloeden en onderhandelenHierover was Dave zo tevreden dat hij ook wilde investeren in enkele teamsessies met op de agenda samen doelen realiseren, persoonlijke effectiviteit en helder communiceren. “Dagelijks overleggen deden we al, maar dat was vooral gericht op de cijfers. Na de workshops en teamsessies hebben we meer onderlinge afstemming. Er worden echt andere zaken besproken. Zo gaat het nu ook over de planning, de vraag waar we tegenaan lopen en hoe we dat kunnen oplossen. We communiceren over zaken die beter kunnen, luisteren naar hoe anderen over de dingen denken. Benoemen van zaken die wat wringen leidt er vaak toe dat die zaken eenvoudiger dan verwacht op te lossen zijn. Hartstikke goed voor de onderlinge verhoudingen.”

Dave over de workshop: Flexibel en effectief leiderschap: “Bij het geven van instructies heb ik gemerkt hoe belangrijk het is om rekening te houden met de ander. Die ander moet me kunnen volgen en mijn verhaal moet duidelijk zijn. Zoals zo vaak draait alles om communicatie. Dat geldt ook voor delegeren, om zelf te kunnen focussen op andere zaken. Wat delegeer ik aan wie? Je moet daar even tijd voor nemen, want het is iets wat je wél goed geregeld wilt hebben. Het is ook iets waar in de workshop aandacht voor is.”

“En natuurlijk de Roos van Leary. Bekend, maar zó goed om te herhalen en te zien hoe je de ander in beweging krijgt door je eigen gedrag aan te passen. Het is iets waar ik mezelf na de workshop weer continu van bewust ben. Marc weet zo’n workshop prima te begeleiden. Flexibel, sturend en bij de teamsessie kijken hoe het team reageert en daarop inspelen. Ik zou andere ondernemers zeker aanraden om een workshop bij Marc te volgen.”

Schrijf je nu in voor de workshopSituationeel leiderschap.

Tot slot geeft Dave aan: “Verder leer je natuurlijk van elkaar. Elke ondernemer maakt soortgelijke problemen mee, loopt tegen dezelfde dingen aan. Het is goed om het daar met elkaar over te hebben, want het is voor medewerkers moeilijker om zich daarin te verplaatsen.”

Winkelwagen
Ontdek, leer en groei

Claim hier jouw gratis whitepaper!

Verkrijg hier jouw exclusieve whitepaper over situationeel leiderschap.